Invånare
Publicerad: 2015-06-01

Månadens förening maj - Fiskebäckskils Tennisklubb

I ”månadens förening” får de föreningar som ingår i föreningsregistret möjlighet att berätta om sin verksamhet. I maj månad var det dags för Fiskebäckskils Tennisklubb att dela med sig av sitt arbete.

Vad gör ni i er förening?
Fiskebäckskils tennisklubb är en ideell klubb med cirka 130 medlemmar. Klubben har en egen tennisanläggning nära badplatsen i Fiskebäckskil.

Anläggningen är bemannad under hela juli månad och har även en liten kioskverksamhet. I april månad görs de tre grusbanorna iordning och hela anläggningen städas inför säsongen. Styrelsen har möten året runt och årsmöten hålls i slutet av juli månad.

Vad är på gång just nu – har ni någon särskild aktivitet planerad?
De senaste åren har det blivit mycket mer aktivitet i klubben och ett större engagemang bland medlemmarna. Detta beror på att vi återskapade tennisveckan, som numera heter Björn Borgs Pokal, efter hela 26 års uppehåll. Tennisveckan smygstartade 2012 och växte sedan och blev 2014 en av Västsveriges största tennisturneringar med 150 deltagare.

Fiskebäckskil har också blivit den enda orten i hela Bohuslän som fått sanktion för Svenska SommarTouren, som är en SM-deltävling för elitspelare. Björn Borg har engagerat sig personligen i den här satsningen och varit på plats som prisutdelare både 2013 och 2014, han förväntas även komma tillbaka i sommar.

Förutom den årliga tennisveckan startade vi även upp lägerverksamhet i egen regi 2014, vilket blev mycket lyckat med 24 juniorer från hela Sverige. Bättre miljö än Fiskebäckskil är svårt att tänka sig för läger och tävlingar.

Vad är det bästa med att vara med i er förening?
et bästa med vår förening är att alla drar åt samma håll och att alla är så positiva. Vi har en anläggning som kräver mycket underhåll men engagemanget har som sagt ökat enormt den sista tiden. Vi kommer även att helrenovera klubbhuset.

Mer information och kontakt
å föreningens hemsida http://www.tennisfesten.se/länk till annan webbplats finns mer information om klubbens verksamhet.  Kontaktuppgifter, ordförande Ahlbin Gustafsson, 0707-53 23 44.

Om ”månadens förening”
”månadens förening” får de föreningar som ingår i föreningsregistret möjlighet att berätta om sin verksamhet. ”Månadens förening” bygger på deltagande från föreningarna själva som blir tillfrågade i tur och ordning.

Så här såg det ut när Björn Borg skrev sitt livs största autograf på tennisklubben i Fiskebäckskil.

Så här såg det ut när Björn Borg skrev sitt livs största autograf på tennisklubben i Fiskebäckskil.

© Lysekils kommun
453 80 Lysekil
Telefon växel: 0523-61 30 00
E-post: registrator@lysekil.se
Sidansvarig: Lysekils kommun